Wasstraat

Als een eendje in het water… zo zou elke hond zich moeten voelen in de speciale hondenwasstraat!

Iedereen kent wel de autowasstraat waar de auto door de eigenaar kan worden schoongespoten. Dit idee is in 2009 vertaald naar de hondenwasstraat. De 13e DigitDog Dogwash in Nederland is in juli 2012 geïnstalleerd bij Brokken & Zo.

De hondenwasstraat is er voor de chihuahua tot Duitse Dog. Hoe lang of kort de vacht ook is… elke hond kan gebruik maken van de hondenwasstraat. Het baasje kan zelf de hond kan wassen door uit verschillende programma’s te kiezen. Ideaal… geen onhandig gedoe thuis in de badkamer of tuin meer!

Door de hoogwaardige shampoos van Dog’s Stuff kan uw hond zelfs wekelijks worden. Een gemiddelde wasbeurt in de hondenwasstraat kost 40 liter in tegenstelling tot 200 liter thuis. Twee minuten wassen of drogen kost één euro. Wasmunten zijn verkrijgbaar voor 4 euro. Tevens kunnen er 1 en 2 euromunten worden gebruikt. U bepaalt zelf hoe lang en met welke programma’s u de hond wast. Er liggen handdoeken, borstels en parfums die u gratis mag gebruiken. De wasstraat is geopend tijdens onze reguliere openingstijden. Kom dus gezellig naar de hondenwasstraat!

1 Afspoelen met water

Als uw hond in de hondenwasstraat staat, kan worden begonnen met de grote schoonmaakbeurt. Uit de douchekop komt nu lekker warm water. Dit programma wordt gebruikt om in eerste instantie de hond nat te maken of in een later stadium de shampoo uit te spoelen.

2 Shampoo

Het water wordt direct met Dog’s Stuff Fresh & Clean hondenshampoo vermengd, waardoor u uw handen vrij heeft om uw hond grondig te wassen. Het is verstandig om uw hond twee keer achter elkaar te wassen. De eerste keer om het vuil uit de vacht te spoelen en de tweede keer om de shampoo verzorgend te laten werken. De frisse en verkwikkende shampoo ruikt naar muskus en lemon. Altijd goed uitspoelen met water om huidschilvers te voorkomen.

3 Vlo & Teek preventie

Bij dit programma wordt aan het warme water Dog’s Stuff Tea Tree shampoo toegevoegd. Deze shampoo weert vlooien en teken op een natuurlijke manier. Daarnaast is deze shampoo uitermate geschikt voor een geïrriteerde en jeukende huid. Het is verrijkt met aloë vera, macadamia olie en tea tree olie die de huid intensief hydrateren en verzorgen. Na het intrekken weer goed uitspoelen met water.

4 Conditioner

Conditioner wordt voornamelijk bij langharige of klitgevoelige vachten gebruikt. Aan het water wordt Dog’s Stuff Coat Balsam toegevoegd. Deze crèmespoeling is verrijkt met provitamine B5 en zorgt voor een prachtige geconditioneerde, zachte vacht die makkelijk te kammen is. De conditioner hoort wel minstens een minuut in te trekken. Ondertussen kan de wasstraat op pauze worden gezet, zodat uw tijd niet doorloopt. Goed uitspoelen is noodzakelijk.

5/6 Drogen lage en hoge stand

Na het wassen kan de hond natuurlijk worden afgedroogd met de speciale Pet Towel, maar met name bij langharige vachten is de waterblazer een uitkomst. De krachtige luchtstroom droogt de vacht, terwijl het haar uit elkaar wordt geblazen. Dat scheelt een hoop kammen. De waterblazer wordt bij langharige vachten ook aangeraden na een wandeling om de vacht snel en gemakkelijk vuil- en zandvrij te krijgen. Begin altijd achter op het lichaam, want veel honden vinden een waterblazer in eerste instantie toch een beetje spannend.

7 Badreiniger

In principe proberen wij de hondenwasstraat altijd schoon te houden. Mocht het bad toch niet naar wens zijn, dan kunt u de optie “Badreiniger” gebruiken.

8 Pauze

Het woord zegt het al… even pauze! Dit kan handig zijn om de shampoo of conditioner te laten intrekken of de hond ondertussen te kammen. Zodra u op de knop van ieder willekeurig programma drukt, gaat het aftellen van de tijd weer verder.